arrowarrow
icerik.com
icerik.com
calendar-todo
26 Haziran, 2020

İçerik Yazar Adayları için Başvurunun Perde Arkası

Kariyerini içerik yazarlığı üzerine şekillendirmek ve icerik.com'da freelance içerik yazarı olmak isteyen adaylarımız için başvurularda nelere dikkat ettiğimizi sizlere yol göstermesi için derledik.

icerik.com
Dijital kimliğinizi profesyonel içeriklerle güçlendirin.

İçerik Yazar Adayları için Başvurunun Perde Arkası

Yazmanın her haline hayranlık duyuyor olsak da net bir şekilde belirtmeliyiz ki “İçerik Yazarlığı” yapabilmek için sadece yazmayı sevmek veya iyi yazıyor olmak yeterli değil. Hobi veya ek gelir seçeneğinin çok ötesinde; hızlı araştırabilme-üretebilme temelinde şekillenen “İçerik Yazarlığı” tam anlamıyla yeni nesil bir meslek. Biz de kariyerini bu doğrultuda şekillendirmeyi planlayan; yayıncının taleplerini yerine getirme odaklı içerik üretebilen; yeterli fikri olmadığı konularda bile hızlı, özgün ve kaliteli bir iş çıkarabilen; yaptığı işi ciddiye alan yazarlar arıyoruz. Yazar adayı statüsünden içerik yazarımız konumuna geçebilmek içinse aramızda bir başvuruluk mesafe var. Bu mesafeyi, olabilecek en iyi ve özenli şekilde doldurabilen doğru kişileri ise kollarımızı açarak karşılıyoruz. Yazar ekibimize dahil edeceğimiz adaylarımızın başvurularında hangi özellikleri, niye aradığımızı bu yazımızda bir araya getirdik. 

Özgün İçerik Olmazsa, O İçerik Size Ait Olmaz

icerik.com olarak en hassas olduğumuz ve oldukça önem verdiğimiz özelliklerimizin başında, özgün ve kaliteli içerikler üreten yazar ekibimiz geliyor. Haliyle aramıza katılmak isteyen yazar adaylarımızın başvurularında ilk dikkat ettiğimiz yer de yazar adayının “özgünlük” puanı oluyor. Başvurunuzu tamamlayıp, bize ilettikten sonra belirli araçlarla başvurunuzun özgün olup olmadığını yani başka bir kaynaktan olduğu gibi alınıp alınmadığını otomatik olarak sistemimiz kontrol ediyor. En ufak bir intihal ile karşılaşılması durumunda başvurunuz direkt olarak reddediliyor. Bu yüzden araştırmalarınız sonrasında içeriğinizi oluştururken bu konuya olabilecek en fazla özeni göstermenizi öneririz.


İçerik Yazarlığı


Kaliteli İçeriğe Giden Yol, Araştırma Yapmaktan Geçer

Kaliteli içerik üretmeye giden yol, kesinlikle içeriğin üretileceği konu hakkında araştırma yapmaktan da geçiyor. Araştırma yapan ve yaptığı araştırmaları analiz edip; oluşturduğu içeriğinde bunları doğru şekilde sentezleyebilen bir içerik yazarı, yaptığı işin önemini biliyor ve anlatacağı şeyleri var demektir. Dijital dünyanın bizlere sunduğu sonsuz bilgiye ulaşmak için öncelikle onu aramak gerekiyor. Kendi tecrübelerinizden de yola çıkın. Bir içeriğin üretilme aşamasından önce bir araştırma sürecine dahil olup olmadığı, dikkatli okunduğunda kolayca anlaşılabiliyor.


İçerik Yazarlığına Katkı Sağlayan Deneyimlerini Anlatmaktan Çekinme

Yazar adayımızın yazma tutkusunu durduramamış, yazdığını başkalarına ulaştırma hevesiyle bir mecra keşfine çıkmış ve sonucunda istediğini başarmış olması, bizler için çok değerli. Daha önce ücretli içerik üretip üretmediği ise bizler için oldukça kritik çünkü bu durumda yazar adayımızın icerik.com’daki adaptasyon sürecinin çok daha kolay ve keyifli olacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra, yazar adayımızın bu tarz içerik platformlarıyla daha önceden tanışmış olması; son teslim tarihi bilinciyle iş alıyor olması; içerik teslimi-revizeleri tamamlama gibi farklı etaplarda üstüne düşen sorumluluğun farkında olması; bir kişinin talep ve beklentileri doğrultusunda içerik hazırlayabilmesi, icerik.com’daki başarısı adına oldukça belirleyici faktörler arasında yer alıyor.


Bu soruya “Evet” cevabı veren yazar adayımızın cevabını destekleyecek kuvvetli ve net açıklamalara yer vermesini ve bizi tecrübeleriyle aydınlatmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda, “1 yıl boyunca farklı/benzer platformlarda ücretli içerik ürettim.” gibi cevapları değil; “6 ay boyunca X sitesi için spor içerikleri ve 1 yıl boyunca Y markası için ağırlıklı olarak seyahat içerikleri ürettim.” gibi cevapları görmek adına sabırsızlanıyoruz.


Ufak bir hatırlatma: Bu bölümde asla mütevazı olmamalı, tecrübelerinden bol bol bahsetmelisin.


İçerik Yazarı Olabilmek için Gerekli Donanım ve Altyapıya Sahip Misin?

Yazar adaylarımıza “yazdıkların seni yansıtıyor” diye sesleniyoruz. Adaylarımızı, başvuru üzerinden değerlendirdiğimiz için adaylarımızın başvuru sırasında oluşturdukları içerik başta olmak üzere, yazdıkları her yazılı metin bizler için bir delil niteliği taşıyor.

Başvuruları değerlendirirken hayati önem taşıyan kriterlerden biri ise; noktalama kuralları ve yazım bilgisi. Sosyal medyada bile insanlar hala –de/da ekini doğru kullanamıyor diye yargılanıyorken; işi, kaliteli ve özgün içerik üretmek olan bizler, birlikte çalışacağımız yazarlarımızı bunu göz önünde bulundurmadan seçemeyiz. Ayrıca, bu kriterin adayın gerekli donanıma sahip olup olmadığını göstermesinin yanında, başvuruya gösterdiği özeni de yansıttığını düşünüyoruz.


Buna ek olarak, çok önem verdiğimiz bir diğer kriter ise, adayın başvurusunu yaparken verdiğimiz briefe uygun içerik üretip üretemediği. Yazarın inisiyatif alarak biçim kazandırdığı içerik türlerinin yanı sıra belirli bir dil ve çerçevede yazılması gereken ve kurallara sadık kalınması önem arz eden yazı türleri de icerik.com havuzunda sıkça bulunuyor. Bu noktada, panelimizin doğası gereği; briefler, yayıncı ve yazar arasındaki köprü görevini görüyor. Bu yüzden, yayıncı talepleri doğrultusunda içerik üretebilme donanımı; içeriğin tek başına iyi kurgulanmış, özgün ve dilbilgisi açısından hatasız yazılmış olması gibi özelliklerden ayrılarak ayrı bir önem taşıyor. Bir örnek vermek gerekirse; İstanbul hakkında bilgiye ulaşmak isterken, girdiğiniz site size Ankara’yı anlatıyor. Aradığınız konu bu değilse, içeriğin iyi ve hatasız olması, sizi o yazıyı okumaya devam etmenizi sağlayamaz.


Dijital Yazarlık Farklı Yetkinlikleri de Beraberinde Getirir

İçerik yazarlığını, yeni nesil bir meslek yapan unsurların başında işinizi, dijital ortamda icra etmeniz geliyor. Bu da haliyle dijital yazarlık bilgilerinde yetkinliğinizin olmasını gerektiriyor. Genel anlamda söz etmek gerekirse, başlıklarınızı H1, H2, H3 formatına uygun şekilde kurgulamanız, doğru linklemeleri metin içine yerleştirmeniz ve aslında SEO’ya uygun içerikleri oluşturabiliyor olmanız gerek. Tüm bunların nihai sebebi aslında dijital ortamda okuyucuya aradığı içeriği, en çok katkıyı sağlayacak şekilde okuyucu ile buluşturmak. Bunu yapabilen yazar adaylarımız, değerlendirme aşamasında bir adım öne geçiyor.

Mail Bültenine Abone Ol!

Yenilikleri asla kaçırma hemen mail bültenimize abone ol.

facebooklinkedintwitter