arrowarrow
İçerik Pazarlaması

Markanın Bir Blogu Olması İçin 7 Paha Biçilemez Neden

Kaliteli bir blog, markanın pazarlama eforlarına büyük katkı sağlayabilir. Hem alanındaki otoriteni, hem de marka bilinirliğini güçlendirmek için bir blog şart. Peki bir blog markana tam olarak neler katabilir?

icerik.com
Dijital kimliğinizi profesyonel içeriklerle güçlendirin.

preview image

Artık her markanın bir web sitesi var. Bir blogsa bu siteyi hem marka bilinirliğini arttırmak, hem de marka kimliğini güçlü bir şekilde ortaya koymak için en verimli yollardan biri. Kişisel blogların popülerliği geride kalsa da, değer yaratan içerikleriyle markaların oluşturdukları bloglar artan bir hızla okunmaya ve sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor. İşte bir blogun markana katabileceği yedi muhteşem avantaj:

1. Bloglar sitene trafik çeker.

Müşterilerim blog okumuyor deme, herkes arama motorlarını kullanıyor. İnsanlara aradıkları bilgileri sağlayan kaliteli blog içerikleriyle müşterilerini önce sitene, sonra da ürün veya hizmetlerine çekebilirsin. Değer sağlayan, bilgilendirici ve müşteri kitlenin soru ve sorunlarına cevap verecek nitelikte bir blog ile internette arama yapan potansiyel müşterileri sitene kazandırabilirsin.

Güzel tasarlanmış bir web sitesi olsa bile, sürekli yenilenen ve değer sağlayan içeriği olmayan bir site, kullanıcıları hem kendine çekmekte, hem de kullanıcıları sitede uzun zaman geçirmeye teşvik etmekte zorlanır. Kaliteli içerik ise gerek arama motorlarında, gerek sosyal medyada paylaşılarak sitene gelen ziyaretçi sayısını hızla arttırabilir.

2. Blog, sitenin SEO performansını arttırır.

Ancak bunun için blogunun ve sitenin aynı domain üzerinde bulunduğuna dikkat etmelisin. Blogunu blog.domain.com veya domain.com/blog şeklinde açarsan siten ve blogun SEO konusunda birbirlerine katkı sağlıyor olacaklar.

İyi bir sitenin canlı bir organizma olduğunu, bu yüzden de sürekli yeni ve kaliteli içeriklerle beslenmesi gerektiğini unutmamak gerek. Bu içeriklerin yanı sıra bloglar, sitenize hem kendi içinden hem de dışarıdan linkler sağlayarak SEO performansını yükseltir. Ayrıca ilgili anahtar kelimeleri kullanmak ve kaliteli içerikleri okumak için tekrar tekrar dönen kullanıcılar da bir blogun websitenize sağlayacağı faydalardan diğerleri.

3. Blogun, sosyal medya hesaplarını besleyebilir.

Sosyal medyada başarılı içerikle boy göstermek markalar açısından hayati derecede önemli. Kaliteli bir blog içeriği ise farklı sosyal medya mecralarında paylaşılarak bu hesaplarınızda da aktif olmanıza yardım eder. Değer yaratan ve sektörünle ilgilenenlerin işine yarayacak niteliklere sahip blog postları, sosyal medya hesaplarını takip eden kullanıcıların da ilgisini çekecek ve sosyal medya hesaplarınızın popülerliğini de arttıracak.

Özenle oluşturulmuş kaliteli bir blog içeriği ayrıca içerisindeki sayısal bilgilerle, öğretici adımlarla ve bazen de tek bir alıntıyla, sosyal medya platformlarında kullanabileceğiniz görsel içerikleri üretmenize de ön ayak olabilir. Blog içeriklerine paralel sosyal medya paylaşımlarıyla hem marka kimliğini inşa edebilir, hem de farklı platformlardaki takipçilerini sitene ve öteki hesaplarına yönlendirebilirsin.

4. Markanızı özel kılan faktörleri blogunda sergileyebilirsin.

Websitene tam olarak yansıtamadığın marka kişiliğini ve seni rakiplerinden ayıran tüm o diğer şeyleri potansiyel müşterilerine iletmek için blogun harika bir platform sağlayacak. İster dinamik, samimi bir marka kimliğin olsun, ister daha ciddi ve ağırbaşlı bir üne sahip ol; blogunda bu kişiliğini daha net bir şekilde yansıtabilirsin.

5. Blogun üzerinden mail listeni genişletebilirsin.

Hepimiz her gün e-maillerimizi kontrol ediyoruz - hem de birçok kez. E mail yoluyla pazarlama markana güç katacak, ancak potansiyel müşterilerinin maillerini almak her zaman o kadar kolay olmayabilir. Özellikle online satış aktiviteleri olmayan markalar için oldukça zor olan bu süreç, belli bir okur kitlesine ulaşmış bloguna koyacağın minik bir formla hemen kolaylaşabilir.

6. Blogun aracılığıyla müşterilerini daha yakından tanıyabilir ve onlarla direkt iletişime geçebilirsin.

Düzenli olarak içerik sağladığın, halihazırda okuyucuları bulunan bir blogla markana dair duyuruları yapabileceğin sağlam bir platforma da sahip olursun. Müşterilerinle direkt olarak iletişimde kaldığın bir mecra olarak blogun, PR stratejinin vazgeçilmez bir parçası haline gelebilir.

Blog içeriklerini yoruma açarak bu alanlarda müşterilerinle iletişim kurabilir, sorunlarını daha net tespit ederek çözüm sunabilir, sektörünle ilgili konulardaki görüşlerini öğrenebilirsin. Ayrıca blogun üzerinden veri toplayarak müşterilerin hakkında daha derin bir içgörü elde edebilirsin.

7. İşin hakkında başarılı içerik üretmek, sektöründeki becerini ve bilgi birikimini gösterir.

Kaliteli ve uzman bir bilgi birikimiyle hazırlanmış bir blog, içeriğinde bulundurduğu konularda otorite olduğunuzun kanıtı olarak markanı rakiplerinden ayırır. Potansiyel müşterilerinin ihtiyaçlarına ve sorularına cevap veren içeriklerle donatılmış bir blog; insanların bilgi kaynağı olarak tekrar tekrar baktığı, referans aldığı, başka içeriklerde alıntıladığı bir kaynak olarak markanın saygınlığını arttırır. Bunun yanında, üzerinde çalıştığın konuya hakim olduğunun bir kanıtı olarak blogun, markanın müşterilerin için daha güvenilir bir imaj çizmesine yardım eder.

Kendimizi “hangi meyvesin” testleriyle kuşatılmış gibi hissetsek de kaliteli içeriğin hükmü devam ediyor. Markanın uzmanlığında olan birçok konuda her gün sayısız arama yapılıyor. Değer yaratan, hem müşterilerini çeken hem de sektörde sivrilmesine yardım eden bir blogu olmayan bir marka ise tüm bu fırsatlardan mahrum kalıyor.

Mail Bültenine Abone Ol!

Yenilikleri asla kaçırma hemen mail bültenimize abone ol.

facebooklinkedintwitter