arrowarrow
İçerik Pazarlaması

Marka İçeriklerini Üretecek Bir Profesyonelle Çalışmak İçin 8 Neden

Markanın sitesindeki veya sosyal medya hesaplarındaki içerikleri herhangi birine hazırlatmadan önce iki kere düşünmen gerek! Konu dijital pazarlama ve marka itibarıysa, profesyonel bir içerik üreticisiyle çalışmak, yapman gereken bir yatırım.

icerik.com
Dijital kimliğinizi profesyonel içeriklerle güçlendirin.

preview image

Markanın blogunda veya sosyal medya hesaplarında paylaşacağın içerikleri üretmek basit veya kendi kendine içinden çıkabileceğin bir iş gibi gözükebilir. Ama konu marka itibarıysa, profesyonel içerik üreticilerine verilen her kuruşun markana katlanarak döneceğini unutmamak gerek. İhtiyacın olan içeriği üretmesi için mutlaka bir profesyonelle çalışmanı gerektirecek önemli sebepleri senin için derledik:

1. Bir profesyonelle çalışmak daha kaliteli bir iş ortaya çıkartır.

Bir Facebook gönderisini yazmakta ne var diye düşünme! İnternet, kullanıcıların dikkatini çekmek için büyük bir çekişmenin olduğu ve yalnızca kaliteli ve orijinal içeriklerle müşterilerinin ilgisini kendi üzerine çekebileceğin bir mecra. Kabul etmek gerek ki her işin en iyisini uzmanları yapar. Gerek yaratıcılık, gerek SEO-dostu içerikler hazırlayabilmek gibi dijital içeriklerin olmazsa olmazı beceriler, gerekse bu konuda deneyim olsun, profesyonel bir yazar markana layık kaliteli içerikleri üretmek için güvenebileceğin tek adres.

2. İşi bu olan biriyle çalıştığınızda, düzenli olarak yayınlanacak içeriğiniz olur.

İçerik pazarlamasının altın kurallarından biri de istikrarlılık. Markanı tanıtmak için kullandığın tüm mecralarda düzenli olarak paylaşım yapmanın, görünürlüğünü arttırmak için ilk şart olduğunu ve düzensiz olarak paylaşım yapan hesapların kullanıcılar tarafından çoğunlukla itici bulunduğunu unutmamak gerek.

Markanızın ihtiyaç duyduğu içerikleri kendin üretmeye çalışmak veya tüm işi bu olmayan çalışanlarının fırsat buldukça yazdığı amatör metinleri kullanmak hem istikrar hem de kalite açısından birçok sorun getirecektir. Buna tüm zamanını ve enerjisini ayıran bir profesyonelin düzenli olarak hazırladığı içerikleri kullanarak markanın internetteki görünürlüğü konusunda istikrarlılık sağlayabilirsin.

3. Profesyonel yazarlarla çalışmak, markanızın itibarını sarsacak minik hataları engeller

Küçük bir yazım yanlışının, tüm internet takipçilerinizce görülerek büyümesine izin vermeyin! Gerek dille ilgili yanlışlar, gerek işinin uzmanı olmayan kişilerce üretilmiş içeriklerde karşınıza çıkabilecek eksik veya yanlış bilgiler; takipçilerinizi kaybetmene sebep olabileceği gibi, potansiyel müşterilerinizin markanın profesyonelliğinden şüphe etmesine de yol açabilir. Marka itibarının zedelenmediğinden emin olmanın en kesin yolu, işinin uzmanı yazarlarla çalışmak.

4. Dışarıdan bir göz olarak, müşterilerinin anlayabileceği içerikleri yalnızca bir profesyonel üretebilir.

İş dalın ne olursa olsun, tüm detaylarıyla haşır neşir olduğun bu konuda yazdıkların, dışarıdan biri için okuması zor olabilir. İhtiyaç duyduğun içerikleri okuyacak kitlenin özelliklerine göre onlara hitap etmesini bilecek ve dışarıdan bir göz olarak potansiyel müşterilerine açıklamak isteyebileceğin her şeyi en anlaşılabilir şekilde bu içeriklere aktarabilecek bir içerik üreticisi bu sorunu kolayca çözer.

5. İçeriklerini üretmesi için bir profesyonele güvendiğinde, kendinin ve ekibinin zamanından tasarruf etmiş olursun.

Klişelere inanmıyoruz ama vakit gerçekten de nakit! Sürekli yeni içeriklerle beslenen dijital dünyada markanın ihtiyaç duyacağı tüm içerikleri kendi içinde üretmek, ekibinin değerli vaktini fazlasıyla çalıyor olacak. Takım arkadaşlarını çok daha verimli işler için görevlendirmeyi tercih ediyorsan, sürekli olarak yeni ve kaliteli içerik üretecek profesyonel freelance yazarlarla çalışmak dijital pazarlama stratejinin temel taşı olmalı.

6. Kaliteli içerik için profesyonellere ödediğin paranın aslında verimli bir yatırım olduğunu unutma.

Konu dijital pazarlamaysa, en önemli etkenin içeriğin ta kendisi olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Markan için minik bir tweet veya kısa bir blog yazısı büyük bir katma değer yaratabilir, yeni müşteriler çekebilir ve marka bilinirliğini arttırabilir. İyi içeriğe yapılan yatırımın markana her zaman geri döndüğünü hatırlamak gerek.

7. Bilgili profesyonel yazarlarla çalıştığında, onların bilgi dağarcığından ve uzmanlıklarından da yararlanmış olursun.

Sen veya çalışanların her zaman markanın ihtiyaç duyduğu içerikleri üretecek bilgi, ilgi veya becerilere sahip olmayabilirsiniz. Profesyonel içerik üreticileri, yazım kurallarından tut infografik hazırlamak gibi çok daha teknik bilgilere ve senin işine yarayacak farklı yeteneklere sahiptir.

8. Bir profesyonelle çalışarak gerçekten bilgilendirici, değer yaratan bir içerik ortaya çıkarttıkça, giderek artan bir rekabetin olduğu internet ortamında rakiplerinin arasından sıyrılabilirsin.

İnternet ve her türlü sosyal medya platformu, kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışan sayısız markayla dolu. Rakiplerin arasından sıyrılarak potansiyel müşterilerinin ilgisini çekmek için de, marka itibarını en iyi şekilde yönetmek için de bulunduğun her platformda kaliteli, değer yaratan içeriklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor olman gerekiyor. Yalnızca bilgilendirici olmak bile yeterli değil, eğlenceli ve işe yarar içeriklerin doğru başlıklarla, doğru görsellerle, doğru zamanlarda, doğru kitleye yönelik olarak paylaşılması gerekiyor. Tüm bu aşamalarda da içeriği üretecek insanların işinde uzman olması büyük bir gereklilik.

Beklentiler bu kadar yüksekken, dijital pazarlama konusunda profesyonellerle çalışmamak fazlasıyla riskli. İhtiyaç duyduğun kaliteli içerikse, işinde en iyi içerik üreticileriyle çalışma sözü vermek, markan için yaptığın en verimli yatırımlardan biri olacak.

Mail Bültenine Abone Ol!

Yenilikleri asla kaçırma hemen mail bültenimize abone ol.

facebooklinkedintwitter