arrowarrow
İçerik Pazarlaması
İçerik Pazarlaması
calendar-todo
25 Kasım, 2020

Dijital Pazarlama Podcastleri

Dijital pazarlamanın farklı alanlarını ele alan podcast yayınlarından sizler için seçtiğimiz 6 tanesini bu yazımızda bulabilirsiniz. Hem bilgilendirici hem de eğlenceli olan bu yayınlar, Dijital Pazarlama hakkında bilgi sahibi olmak için oldukça iyi birer araç..

icerik.com
Dijital kimliğinizi profesyonel içeriklerle güçlendirin.

preview image

Dijital Pazarlama Hakkında Dinleyebileceğiniz 6 Podcast Yayını

Neredeyse her şeyin dijitale aktarıldığı bu dönemde çoğu tüketici yazılıdan ziyade sesli ve görüntülü kaynakları kullanmayı tercih etmekte. Bu sesli kaynaklar arasında video ve podcastler geniş bir yere sahip. Özellikle de yazılı bir içeriği okumaktansa dinleyebilme şansını verdiği için bu kaynaklar son yıllarda çok daha fazla tercih edilmekte. 


Ancak, podcastlerin yalnızca ses içermesi ve videoların da podcast haline getirilebilir olması sebepleriyle podcastler son zamanlarda yaygın olarak kullanılmakta. 


Podcast, bir seri halinde yayınlanan dijital medya ürünlerinin telefon, bilgisayar veya tablet gibi taşınabilir cihazlara indirilebilir hale getirilmiş bir dosya türüdür. Bu yüzden, podcastleri dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde ve tekrar tekrar dinleyebilirsiniz. Podcastler eğlence amaçlı kullanılabildiği gibi eğitim ve iş amaçlı da kullanılabilmekte. Bu yazımızda ise dinleyebileceğiniz yerli ve yabancı en iyi dijital pazarlama podcastlerine yönelik bir liste oluşturduk.

1. Marketing Over Coffee

John Wall ve Christopher Penn tarafından yürütülen bu podcast her hafta perşembe sabahı yayınlanıyor ve her bölüm yaklaşık 20 dakika sürüyor. Klasik pazarlama ve yeni pazarlamadaki taktik ve tekniklerin ele alındığı bu yayın, dijital pazarlama hakkında hem güncel hem de kalıcı bilgiler edinmenizi sağlayabilir. Üzerinde durulan konular arasında SEO, copywriting ve email marketing de yer alıyor. Yayın sonunda ise dinleyicilerin sorularına yer veriliyor. Yayına canlı olarak katılarak siz de sorularınızı iletebilirsiniz. Yayınları takip etmek ve yeni bölümlerden haberdar olmak için ise kanala üye olabilirsiniz. 


Yayının güncel podcstlerini dinlemek için bu linke tıklamanız yeterli.

2. Marketing Scoop Podcast

Semrush tarafından düzenlenen bu yayında, yerelden globale kadar birçok markanın nasıl büyüdükleri hakkında gerçek olaylara dayalı hikayelere yer veriliyor. Globaldeki markalar arasında Google, Vodafone, IKEA, Uber gibi şirketlerin yer alıyor olması ise bu podcasti daha da ilgi çekici hale getiriyor. Yayında, Laura Morelli bu markaların arkasındaki başarılı isimlerle röportaj yaparak pazarlama hakkındaki stratejilerine, tekniklerine ve güncel haberlerine değiniyor. Oldukça faydalı bir podcast olan Marketing Scop Podcast ile dijital pazarlama hakkında kalıcı bilgiler edinebilirsiniz. Her bölümü yaklaşık 25 dakika süren bu yayını ise dinleyebileceğiniz uygulamalar şunlar: iTunes, Google Podcasts, Stitcher, Overcast, Spotify

3. Growth Marketing Toolbox

Haftalık yayınlanan bu podcast, Nicholas Scalice tarafından yapılıyor ve büyüme odaklı pazarlamayı ve teknolojiyi ele alıyor. Oldukça eğitici bölümleri olan bu yayında, Nicholas Scalice, dijital pazarlamanın önde gelen isimleri ile gelir pazarlaması, markaların negatif yorumlar karşısındaki tutumları, teknoloji ve pazarlama gibi konular üzerine röportaj yapıyor. Her biri yaklaşık 35 dakika süren podcast bölümlerine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.


Yayını dinleyebileceğiniz diğer uygulamalar ise şunlar: Apple Poscasts, Spotify, Google Podcasts

4. Digibus

Bir iş geliştirme ajansı olan Digibus, işletmelerin ve markaların dijital mecrada iş geliştirme, dijitalleşme ve sosyal medya gibi süreçlerini yönetme üzerine çalışıyor. Podcast kanallarında ise dijital pazarlamanın farklı kolları ve türevlerini konu alıyor. Bunlar arasında kriz yönetimi, e-ticaret, iş verimliliği gibi dijital pazarlama alanında iş yönetimine yönelik oldukça faydalı konular da bulunuyor. Podcastlerin her bölümü yaklaşık 10 dakika sürmekte. Podcastlere Digibus’ın sayfasından ulaşabileceğiniz gibi Spotify, Google Podcasts veya Apple Podcasts uygulamaları üzerinden de podcast bölümlerini dinleyebilirsiniz.

5. The Edge of the Web

Yaklaşık 400 bölümü olan ve her hafta yeni bölümü çekilen bu podcast yayını Erin Sparks tarafından yürütülüyor. Her bölüm ise yaklaşık 1 saat sürüyor. Yayında dijital pazarlamanın tüm alt başlıklarına yer veriliyor. Bu başlıklar arasında Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Arama Motoru Pazarlamacılığı (SEM), Sosyal Medya, İçerik Pazarlaması gibi pek çok konu bulunuyor. Hem ele alınan konuların çeşitli olması hem de detaylı bir şekilde konuşulması sebebiyle oldukça faydalı bir yayın olduğunu söyleyebiliriz.


Yayının son podcastine bu sayfa üzerinden ulaşabilir, geçmiş bölümleri de aynı sayfadan dinleyebilirsiniz. Podcastin yayınlarını online olarak değil de uygulama üzerinden dinlemek isterseniz, aşağıdaki uygulamalar aracılığı ile yayının bölümlerine erişebilirsiniz.

6. Marketing Smarts Podcast

MarketingProfs adında bir online eğitim platformunun düzenlediği bu podcast yayınının her bölümünde, başarılı olmuş pazarlama uzmanları ile röportajlar yapılıyor. Her bölüm yaklaşık 30 dakika uzunluğunda olmakla beraber her hafta yayınlanıyor. Podcast yayınlarına bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Dinlemek istediğiniz podcast yayınının konusunu, güncelliğini ve süresini seçerek filtreleme yapma olanağınız da bulunuyor. Oldukça güzel konuların ele alındığı bu podcastlere bir göz atmakta fayda var. Yayınları aynı zamanda iTunes, Player FM, Podbean ve Spotify gibi uygulamalar üzerinden de takip edip dinleyebilirsiniz.

Mail Bültenine Abone Ol!

Yenilikleri asla kaçırma hemen mail bültenimize abone ol.

facebooklinkedintwitter