arrowarrow
icerik.com
icerik.com
calendar-todo
7 Nisan, 2022

Panel Kullanım Rehberi

Panelimiz güncellendi! Yeni versiyon hakkında her şeyi içerik yazarlarımız için hazırladığımız bu rehberde bulabilirsin.

icerik.com
Dijital kimliğinizi profesyonel içeriklerle güçlendirin.

Panel Kullanım Rehberi

Panele Giriş

Önceden yazar kaydın varsa panele giriş yapmak için icerik.com sayfasından “Giriş Yap” butonuna tıkla. Açılan sayfaya e-posta adresini ve şifreni girerek panele giriş yapabilirsin.

Panelde Hesap Oluşturma

Yeni bir hesap oluşturmak istiyorsan icerik.com sayfasındaki “Kayıt Ol” butonuna tıklayarak açılan ekranda senden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldur. Hesabını aktifleştirmek için e-posta adresine gönderilen onay bağlantısına tıklaman gerektiğini unutma.

Anasayfa

Panele giriş yaptığında anasayfayla karşılaşacaksın. Sayfanın üstünde yer alan karşılama mesajının hizasında, sağ üstteki zil simgesine tıklayarak bildirimlerini görebilir, ad ve soyadının ilk harflerini çevreleyen yuvarlağa tıklayarak hesabına gidebilirsin. Üstelik hangi sayfada olursan ol, bu alana bakarak bakiyeni de görebilirsin.


rehber-2


Anasayfadaki “Görevlerim” başlığı altında üstlendiğin içerikleri görebilir, yeni içerik almak istiyorsan bu kutucuğunun altındaki lacivert alanda yer alan butona veya sol taraftaki menüden “İçerik Havuzu” seçeneğine tıklayabilirsin.

hauzz

Görevlerim

Görevlerim kutucuğunda yazman gereken içerikleri, yayıncı talepleri veya editör yorumları doğrultusunda revize etmen gereken içerikleri ve dil yetkinliğini artırmak ya da yeni bir dilde çalışmak için başvuru yaptıysan başvurunun ne durumda olduğunu görebilirsin.


Bu kutucukta yazman gereken içerikler yeşil, yayıncı revizeleri pembe, editör revizeleri mor ve başvuruların maviyle gösteriliyor.

rehber 3

Devam Eden İçerikler

devam eden icerikler


Ekranın sağ tarafında yer alan “Devam Eden İçerikler” kutucuğundan içeriklerinin durumunu takip edebilirsin. Görevlerim kutucuğunda olduğu gibi bu kutucukta da yazman gereken içerikler yeşil, yayıncı revizeleri pembe ve editör revizeleri morla gösteriliyor. Yayıncı ve editör kontrolündeki içerikler ise turuncuyla gösteriliyor.


devam eden 2

İçerikler

Anasayfanın solunda yer alan menüden “İçerikler” seçeneğine tıkladığında bu sayfa açılacak.

içerikler
Bu sayfanın üstünde yer alan panelde devam eden ve tamamlanan içeriklerinin sayısını görebilirsin. Aradığın belirli bir içerik varsa panelde yer alan arama çubuğunu kullanarak bu içeriğe kolayca erişebilirsin.


renkli panel


Bu panelin altında renk kodlarıyla belirtilmiş mevcut işlerini görebilir, sağ üst tarafta yer alan “Sıralama” filtresini kullanarak işlerini alfabetik olarak veya kalan süreye göre sıralayabilirsin.

sıralama

Yazmak istediğin içeriğin üstüne tıkladığında bu sayfa açılacak. 

İçerik detay
Sayfanın tepesinde içeriğin başlığını görebilirsin. İçeriği hazırlarken dikkat etmen gereken noktaları görmek istersen başlığın yanındaki oka tıklaman yeterli.

Bu oka tıklayarak yayıncı açıklamasını ve proje başlangıç tarihini görebilirsin. İçerik türü, ilgi alanı, minimum kelime sayısı, dil ve dil seviyesiyle ilgili bilgiler sağ taraftaki kutucukta yer alıyor. Bu kutucukta içeriğe görsel, sosyal medya yazısı ve meta etiketi eklemen gerekip gerekmediğini ve içeriği başarıyla tamamladığında elde edeceğin kazancı da görebilirsin. Kullanman gereken anahtar kelimeler ise en altta sıralanıyor.

içerik açıklama
İçerik başlığının altındaki geniş alana tıklayarak içeriğini yazmaya başlayabilirsin. Yazdıkların her 10 saniyede bir otomatik olarak kaydedilecek. Yine de dilediğin zaman sağ üstte yer alan disket simgesine tıklayarak yazdıklarını kaydedebilirsin.

save button

Tam ekranda çalışmak istersen "Kaydet" seçeneğinin yanındaki çerçeve simgesine tıklayabilirsin.

Tam ekrana geçtiğinde açıklamaları görmek için sol üstteki açıklama butonuna tıklaman yeterli. Bu simgeye tıkladığında açıklamalar sol tarafta görünecek.

açıklama tam ekran


İçeriğinin formatını düzenlemek istersen düzenlemek istediğin ifadeyi seçmen yeterli. İfadeyi seçtiğinde gerekli düzenlemeleri yapabilmen için bir kutucuk belirecek.

rehber metin kutucuğu
Bu kutucuğu kullanarak içeriğe başlık ve alt başlık ekleyebilir, liste oluşturabilir, ifadeleri koyu veya yatay olarak yazabilir ve görsel ekleyebilirsin.

Kullandığın kaynakları, kaynaklar için ayrılan kutucuğa yazmalısın.

kaynaklar
Bu kutucuğun altındaki “Anahtar Kelimeler” kısmında, varsa, kullanman gereken anahtar kelimeleri görebilirsin. Kullandığın anahtar kelimeler yeşil, kullanmadığın ama mutlaka kullanman gereken anahtar kelimeler ise kırmızıyla gösteriliyor. Görsel kullanımı talep edilmişse gereken görsel sayısını ve minimum kelime sayısını da burada görebilirsin.

Sosyal Medya İçeriği

Yayıncı içeriğe sosyal medya içeriği eklenmesi istediğini belirtmişse, istenen niteliklerde hazırlayacağın içeriği “Sosyal Medya İçeriği” başlıklı alana eklemelisin.

sosyal medya

Meta Etiketi

Bazı projelerde yayıncılar meta etiketi yazmanı talep edebilir. Bu gibi durumlarda meta etiketi için ayrılan alana bir başlık, bir de meta açıklaması yazman gerekiyor. Bunları yazarken uyman gereken bir kelime sınırı olduğunu unutmamalısın. Hazırladığın meta etiketinin arama motorlarının sonuç sayfasında nasıl göründüğünü görmek istersen göz simgesine tıklaman yeterli.

meta etiketi
Sağ tarafta yer alan İçeriği Teslim Et kutucuğunda içeriğin teslim edilebilmesi için gerekli kriterleri görebilirsin. Başarıyla karşıladığın kriterlerin önünde yeşil bir tik işareti belirecek. Üzerinde çalışman gereken kriterler ise renksiz kalacak. Tüm kriterleri karşıladığında “İçeriği teslim et” butonu aktif hale gelecek. Bu butona tıklayarak içeriğini teslim edebilirsin. İçeriği hazırlayamacaksan kırmızıyla renklendirilmiş “İçeriği iptal et” butonuna tıklayarak içeriği iptal edebilirsin.


içeriği teslim et

Revize İçerikler

Yayıncı veya editörün revize istediği içerikleri açtığında, düzenlenmesi gereken yerlerin pembe ya da morla vurgulandığını göreceksin. Düzenleme için verilen geri bildirimi görmek için imleci vurgulu ifadenin üstüne getirmen yeterli.

revize
Revizeyi düzenlemek için içerik başlığının altındaki geniş alanda bulunan “Düzenle” tuşuna tıklayabilir, revizeyi tekrar görmek istediğindeyse yine aynı yerde bulabileceğin “Revizeyi göster” tuşuna tıklayabilirsin.


Sağ tarafta yer alan Revizeyi Tamamla kutucuğunda ise revize içeriğin teslim edilebilmesi için gerekli kriterleri görebilirsin. Başarıyla karşıladığın kriterlerin başında yeşil bir tik işareti belirecek. Üzerinde çalışman gereken kriterler ise renksiz kalacak. Tüm kriterleri karşıladığında “Revizeyi teslim et” butonu aktif hale gelecek. Bu butona tıklayarak revize ettiğin içeriğini teslim edebilirsin.


içeriği teslim et


Bazen yayıncılar ve editörler içerikte ufak değişiklikler yapılması gerekiyorsa revize istemek yerine bu değişiklikleri kendileri yapmayı tercih ediyorlar. Böyle bir durumda yayıncı veya editörün sildiği ifadeleri kırmızı, eklediği ifadeleri ise yeşil vurgulu olarak göreceksin.

revize ekleme çıkarma

İçerik Havuzu

İçerik Havuzu sayfasının üstünde yer alan panelde sistemde yazarları bekleyen içerikleri görebilirsin. Panelde ilgi alanına uygun içerikleri mavi kutucuğa, dil yetkinliğine göre üstlenebileceğin içerikleri ise yeşil kutucuğa tıklayarak görüntüleyebilirsin. Sistemde bekleyen ama sana uygun olmayan işlere göz atmak istersen gri kutucuğa tıklaman yeterli.

İçerik Havuzuü
İstersen içerikleri ürün türüne, dile, seviyeye ve ilgi alanına göre filtreleyebilirsin.

Hazırlamak istediğin içeriğin üstüne tıklayarak içerik talebi hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsin. İçeriği üstüne almak istersen açılan sayfanın sağ üstünde yer alan “İçeriği kabul et” butonuna tıklamalısın.

İçeriği Kabul et
“İçeriği kabul et” butonuna tıkladığında bir bilgilendirme yazısıyla karşılaşacaksın. Şartları kabul ediyorsan “kabul et” butonuna tıkladığında içeriği üstlenmiş olacaksın. 


Kabul et

Bakiye İşlemleri/Bakiyem

Bakiye işlemleri sayfasında ödemelerini, ödeme tercihini ve kazanç geçmişini görüntüleyebilirsin.


Hangi tarihte ne kadar ödeme aldığını görmek için “Ödeme” seçeneğine tıklayabilirsin. Bu seçeneğe tıkladığında açılan sayfada aldığın ödemeleri tarihe göre sıralayabilirsin.

Bakiye İşlemleri

Ödeme alabilmek için ödeme tercihlerini belirtmiş olman çok önemli. “Ödeme tercihleri” seçeneğine tıklayarak banka ve IBAN bilgilerini girebilirsin. Bu bilgileri girdikten sonra “Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklamayı unutma. 

Değişiklikleri kaydet
Kazanç geçmişini görüntülemek istersen tek yapman gereken “Kazanç geçmişim” seçeneğine tıklamak. Dilersen, açılan sayfanın sağ üstündeki filtreyi kullanarak belirli bir dönemde elde ettiğin kazançları görebilirsin.

kazanç geçmişi

Mesajlar

icerik.com Ekibiyle iletişime geçmek için “Mesajlar” sekmesini kullanabilirsin. Bize sormak istediğin veya iletmek istediğin herhangi bir şey olduğunda “Yeni mesaj” butonuna tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsin.

yeni mesaj oluştur
“Yeni mesaj” butonuna tıkladığında açılan ekrandan hangi birimimizle iletişime geçmek istediğini belirtip mesajını yazdıktan sonra “Gönder” butonuna tıklayarak mesajını gönderebilirsin. Mesaja dosya eklemek istersen “Gönder” butonunun sağındaki ataş simgesine tıklaman yeterli.

Dosya yükle
Gelen Kutusu sekmesinden sana gönderilen mesajları ve senin gönderdiğin mesajlara verilen cevapları görebilirsin. Okunmamış mesajların yanında küçük bir kırmızı yuvarlak göreceksin. Gelen mesaja cevap vermek istiyorsan, mesajın üstüne tıklayıp açılan ekrandaki ilgili yere mesajını yazıp “Cevapla” butonuna tıklaman yeterli.


Benzer şekilde, gönderdiğin mesajları görmek istersen “Gönderilenler” seçeneğine tıklayabilirsin.

Yazarlık

Mülakat

Dil yetkinliğini bir üst seviyeye taşımak veya farklı bir dilde içerik üretmek istersen “Yazarlık” sekmesinden yeni bir mülakat başlatabilirsin. Bunun için “Yeni Mülakat” kutucuğundaki “Mülakata başla” butonuna tıklaman yeterli. Mülakatı tamamlamak için 4 günün (96 saatinin) olduğunu unutma.

Yeni Mülakat

Mülakata başlayabilmek için belirli kriterleri karşılaman gerekiyor. “Mülakata başla” butonuna tıkladığında karşına çıkacak ekranda aranan kriterleri ve bu kriterleri karşılayıp karşılamadığını görebilirsin. Kriterleri karşılıyorsan “Mülakata başla” butonuna tıklayarak süreci başlatabilirsin.

Mülakat süreci beş aşamadan oluşuyor. İlk aşamada senden içerik üretmek istediğin dili seçmeni istiyoruz. 

Mülakat 1ü

İkinci aşamada seni ufak bir test bekliyor. Bu testin amacı, seviyeni daha iyi belirleyebilmek. Testi yanıtlayıp “Devam et” butonuna tıkladığında üçüncü aşamaya geçeceksin.

Üçüncü aşamada ilgili alanlarını belirtmen gerekiyor. Sana sunulan seçenekler arasında en çok ilgini çeken üç konuyu belirleyip “Devam Et” butonuna tıkladığında dördüncü aşamaya geçeceksin.

ilgi alanı seçimi
Dördüncü aşamada, bir içerik örneği hazırlaman için seçtiğin ilgi alanları doğrultusunda sana üç konu başlığı vereceğiz. Dilediğin konu başlığını seçip örnek içeriğini yazmaya başlamak için “Mülakat içeriğine başla” butonuna tıklayabilirsin.

başlık seçimi
Son aşamada seni değerlendirebilmemiz için senden talep ettiğimiz içeriğini hazırlamaya başlayabilirsin. En üstte yazman gereken konunun başlığını ve içeriği teslim etmek için kalan süreyi göreceksin. Konu başlığının yanındaki oka tıklayarak içerik ile ilgili detayları ve kullanman gereken anahtar kelimeleri görebilirsin.

açıklama kısmı mülakat
Örnek içeriğini yazacağın içeriğin başlığının bulunduğu geniş kutucuğa yazmanı rica ediyoruz. Bu kutucuğun özellikleri hakkında ayrıntılı bilgiye ihtiyacın varsa buraya tıklayarak İçerikler sayfasına göz atabilirsin.


Sağ tarafta yer alan “İçeriği teslim et” kutucuğundaki tüm kriterlere uyduğunda alttaki “İçeriği teslim et” butonu aktif hale gelecek. Bu butona tıklayarak hazırladığın örnek içeriği teslim edebilirsin.


içeriği teslim et
Bu son aşamayı da tamamladığında karşına şöyle bir ekran çıkacak:

başvurunuz alınmıştır
Son başvurularını ve başvuru sonuçlarını Yazarlık sayfasından takip edebilirsin.


mülakatlarım

Yazar Önerisi

İyi yazarlar tanıyorsan bu yazarları bize önerebilirsin. Bunun için Yazarlar sayfasındaki “Yazar Önerisi” kutucuğundaki “Öneride bulun” butonuna tıklaman yeterli.

yazar önerisi
Bu butona tıkladığında açılacak ekranda senden önerdiğin yazarın adını, soyadını, e-posta adresini ve bu yazarı neden önerdiğini bizimle paylaşmanı isteyeceğiz. Tüm alanları doldurup “Devam et” butonuna tıklayarak önerini bize gönderebilirsin.

davet ekrani
Önerdiğin tüm yazarları Yazarlık sayfasından görüntüleyebilirsin.

Hesabım

Her sayfanın en üstünde yer alan, ad ve soyadının ilk harflerini çevreleyen yuvarlağa tıklayarak hesabına gidebilirsin. Hesabım sayfasında profil ve iletişim bilgilerinin yanı sıra ilgili alanlarını görüntüleyebilir, dilersen hesap ayarlarını değiştirebilirsin.

Profil ve İletişim Bilgileri

“Profil ve iletişim bilgileri” sekmesindeki bilgileri eksiksiz doldurman çok önemli. Bu bilgilerde herhangi bir değişiklik yapman gerekirse, bilgilerini güncelledikten sonra “Değişiklikleri kaydet” butonuna tıklamayı unutma.

Profil Bilgileri

İlgi Alanları

Seni ilgini çeken içeriklerle buluşturmak için ilgi alanlarını seçmeni istiyoruz. “İlgi alanlarım” sekmesine tıklayarak açılan ekranda beş tane ilgi alanı seçebilirsin. Bazı ilgi alanlarını yalnızca seviye atladıkça seçebilirsin.

İlgi Alanlarım

Hesap Ayarları

E-posta ve Şifre Değişikliği

E-posta ve şifre değişikliklerini “Hesap Ayarları” sekmesinden yapabilirsin.

eposta degistirme
Her iki işlem için de mevcut şifreni girmen gerekiyor.

şifre değiştirme
Hesap Silme

Aramızdan ayrılmanı hiç istemeyiz ama hesabını silmek istersen “Hesap Ayarları” sekmesine tıkladığında açılan ekranda “Hesabımı sil” butonuna tıklayabilirsin.

hesap silme


Bu butona tıkladığında açılacak ekrana şifreni girdikten sonra “Hesabımı sil” butonuna tıklayarak hesabını kalıcı olarak silebilirsin.


hesabımı sil

Mail Bültenine Abone Ol!

Yenilikleri asla kaçırma hemen mail bültenimize abone ol.

facebooklinkedintwitter