arrowarrow
İçerik Pazarlaması
İçerik Pazarlaması
calendar-todo
25 Ağustos, 2021

2021 İçerik Pazarlaması Raporu

İçerik pazarlamasına pandeminin etkisini, son senede en çok tercih edilen içerik formatlarını, ölçümlemenin ve SEO çalışmalarının içerik pazarlamasındaki önemini ve dağıtım kanallarının birbirine kıyasla başarısını incelediğimiz 2021 İçerik Pazarlaması Raporu’muz yayında!

icerik.com
Dijital kimliğinizi profesyonel içeriklerle güçlendirin.

 2021 İçerik Pazarlaması Raporu

icerik.com 2021 İçerik Pazarlaması Raporu

Dijital pazarlama çalışmalarında en temel görevlerden birini üstlenen içeriklerin formatları, dağıtım stratejileri ve ölçümlemelere göre şekillendirilen içerik pazarlaması stratejileri, Zeo Agency ile işbirliğiyle hazırladığımız bu raporda inceleniyor. En verimli pazarlama stratejilerini oluşturarak potansiyel müşterilerle iletişime geçmenin yolu; dikkatli planlama, analiz ve optimizasyondan geçiyor.

 

Raporun düzenlenmesi için katılımcılara sorulan anket soruları; içerik pazarlamasının tüm pazarlama çalışmalarında sahip olduğu payı, hangi içerik türlerinin ne kadar performans gösterdiğini, marka hedefleriyle dönüşümler arasındaki ilişkiyi, içerik dağıtım kanallarının etkinliğini ve pandeminin içerik pazarlamasına olan etkisini açığa çıkarmayı hedefliyor.

 

Toplamda 16’dan fazla farklı sektörden, 500’e yakın dijital pazarlama uzmanının katıldığı bu araştırmada, katılanların %59,3’ü üst düzey yönetici pozisyonunda. Katılım gösteren markaların %51,3’ü ise B2C iş modeline sahip.

 

Biz de raporumuzu size sunduğumuz bu yazımızda, araştırmalarımızdan ilgi çekici birkaç noktayı öne çıkarmak istedik.

İçerik Pazarlamasında Başarı

Dijital pazarlamada olduğu gibi içerik pazarlamasında da, alana ayrılan bütçe ve zaman ile başarı doğru orantılı. Raporumuza göre, pazarlama bütçesinin %25’ten fazlasını içerik pazarlamasına ayıran şirketlerin %70,5’i çalışmalarını “başarılı” bulduğunu ve olumlu geri dönüşler aldığını belirtiyor.

Pandeminin Etkisi

Her sektörde olduğu gibi, pandemi dijital pazarlamada da etkisini gösterdi. İçerik pazarlamasında ise pandeminin etkisi, içeriklerin artık ağırlıklı olarak tüketici odaklı şekilleniyor olması. Pandemi süresince önceden olduğundan çok daha fazla evde vakit geçiren tüketici, artık samimi ve güvenilir içeriklerle özensiz içerik pazarlama stratejilerinin arasındaki farkı ayırt etmekte çok daha yetenekli.

 

Anketimize katılan markalar ise bunun tamamen farkında. Bu farkındalığı ise, “Tüketicilerin alışveriş davranışlarının içerik pazarlamasını etkilediğini düşünüyor musunuz?” sorusuna verilen cevaplarda çok net görüyoruz:

 

 

Bunu kanıtlar şekilde, araştırmamıza katılım gösteren şirketlerin %81,7’si de pandemi sürecinde içerik pazarlaması çalışmalarına önceki yıla göre daha fazla bütçe ve zaman ayırdığını görüyoruz.

 

SEO ve İçerik Pazarlaması

Online ticaret uzmanı ve Kinex Media Inc. dijital ajansının kurucusu Karan Sharma, SEO ve içerik pazarlaması arasındaki ilişkiyi şöyle yorumluyor:

 

“İçerik pazarlaması olmadan SEO, ruhu olmayan bir beden gibidir. Aslında SEO stratejileri içerik pazarlaması etrafında şekillenir, zira her web sitesinin kelimelere, makalelere, içeriklere vb. ihtiyacı vardır. Başarılı olmak için bu ikisi birlikte olmalıdır. … İçerik pazarlaması ancak uygun bir SEO çalışmasıyla başarılı olabilir. SEO ve içerik pazarlaması, birlikte engellenemez güçtedir.”

 

Anketimize katılan markaların da düşünceleri bu yönde olmakla beraber, en iyi sonuçları da içerik pazarlaması stratejilerini SEO ile optimize ettiklerinde aldıklarını belirtiyorlar.

 

Dağıtım Stratejileri

İçerik pazarlamasında kritik önemiyle dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise dağıtım stratejileri. Potansiyel müşterilere en etkili bir şekilde ulaşmak, akıllarda kalıcı bir iz bırakmak ve marka ile müşteri arasında sağlam bir güven ilişkisi oluşturmak için içeriklerinizi doğru kanallar üzerinden dağıtmanız çok önemli. 2020 senesinde ise Türkiye’de en etkili içerik dağıtım kanalı olarak Instagram öne çıkıyor.

 

 

İçerik pazarlaması stratejilerinizi oluşturmada size yol gösterecek bu verileri ve daha fazlasını incelemek; stratejilerin kullanımında ölçeklemenin önemini ve içerik pazarlamasında dış kaynak kullanımının etkisini de öğrenmek için buraya tıklayarak 2021 İçerik Pazarlaması Raporu’muzu ücretsiz indirebilirsiniz!

 

Mail Bültenine Abone Ol!

Yenilikleri asla kaçırma hemen mail bültenimize abone ol.

facebooklinkedintwitter